Reinigen van gevels

Het reinigen van uw gevel heeft een groot effect op de uitstraling van uw woning. Ongetwijfeld heeft u wel eens een straat gezien met een rij woningen uit bijvoorbeeld de jaren dertig, waarvan een deel van de straat wel gekozen heeft voor reiniging en een ander deel niet. Het gereinigde deel ziet er uit als nieuw en ineens wordt zichtbaar hoe armoedig de niet-gereinigde gevels eruit zien.

Het reinigen van uw gevel kan op verschillende manieren gebeuren. Welke manier het beste past hangt o.a. af van het type gevelsteen en de mate van verontreiniging.

Gevel Reinigen technieken:

1. Hogedrukreiniging (koud)

2. Stoomcleanen of warme hoogdrukreiniging

3. Chemisch reinigen

4. Zandstralen

De eerste drie technieken geven prima resultaat zonder de beschermlaag van de gevelsteen aan te tasten. V.S.U. Voegwerken heeft apparatuur om te kunnen reinigen van 130 tot 350 bar. Zandstralen is minder aan te raden omdat dit de bovenste laag van de steen verwijdert, waardoor de steen kwestbaarder wordt.

Impregneren

Na reiniging is het altijd aan te bevelen om de gereinigde wand te impregneren. Bij het impregneren wordt er een beschermende laag siliconen op en in de gevelsteen en het voegwerk aangebracht, waardoor deze opnieuw bestand zijn tegen weer en wind. Een oud vooroordeel is dat het impregneren de voeg zou afsluiten. Dat is bij de impregneer van V.S.U. absoluut niet het geval. Deze is zelfs 90% vochtregulerend.